schedule

Kontor 8.00-17.00

Butik 8.00-18.00 lördag 11-14

phone_in_talk

08 640 65 00

mail_outline info@sodermalmslas.se
 • Kontakt
 • Tjänster

  Passersystem

  Passagesystem

  Ett elektroniskt passagesystem är smidigt, säkert och kostnadseffektivt

  Ett modernt passersystem effektiviserar driften, höjer säkerheten samt underlättar både administrationen och tillgängligheten i fastigheten. En framtidssäker lösning med många fördelar så som: digital tillträdesstyrning, nyckelkontroll, skalbarhet och händelseloggar. Tillträde till entréer och andra allmänna utrymmen kan delas upp efter tidszoner och behörighetsgrupper. Ett passagesystem kan anpassas för bostadsrättsföreningar, flerbostadshus, kontor, handel, industrifastigheter och offentliga lokaler. Ett system kan dimensioneras för att innefatta hundratals dörrmiljöer, men det kan även vara så litet som en enda dörr. Ofta integreras kortläsare, informationstavlor, bokningssystem, porttelefonsystem och dörrautomatiker som underlättar öppningen av dörrar för exempelvis äldre och människor med funktionsnedsättning i passagesystemet.
  Södermalms Lås är certifierade installatörer av passersystem och arbetar i dagsläget främst med Axema, Bewator, Aptus, Siedle, RCO och Axessa. Vi installerar, programmerar, hostar och servar passagesystem till både bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och företag i hela Stockholm.
  Kontakta oss mer än gärna för en kostnadsfri konsultation.

  Fördelar med passersystem

  • Passerbricka istället för nycklar. Du slipper problemet att behöva byta lås om någon tappar bort sina nycklar. När man tappar en bricka så behöver du bara spärra den i systemet och tilldela användaren en ny med ett par knapptryckningar, sen är det klart. Det sparar både tid och pengar.
  • Porttelefon där du väljer om besökare vid porten skall ringa till din fasta hemtelefon, din mobiltelefon eller till en bärbar fast telefon.
  • Bokning där du på ett smidigt sätt bokar gemensamma lokaler som tvättstuga, föreningslokal, bastu mm.
  • Allt-i-ett där du får ett passersystem, kodlås, porttelefon och postens IR i en och samma läsarterminal.
  • Talade instruktioner spelas upp i inbyggda högtalare hur du passerar en dörr eller byter PIN-koder. Allt står även i klartext i displayen.
  • Slå på/av inbrottslarm kan inte bli enklare – talmeddelande säger hur du skall göra parallellt med klarttext i displayen.
  • Anpassad för funktionshindrade. Du kan enkelt ställa in dörröppningstiden  och styrningen av dörrautomatiken så att tiden och sättet för passage anpassas för varje användare.
  • Webbklient där du enkelt administrerar system, lägger till/tar bort användare, tilldelar behörigheter etc.
  • Ha koll på när och vem som har tillträde till gemensamma utrymmen

  Dörrautomatik

  Dörrautomatik installeras för att dörrar ska kunna öppnas och stängas automatiskt. Det finns flera olika typer som exempelvis slagdörrsautomatik, skjutdörrsautomatik och dörrautomatik för karuselldörrar.
  Styrning av dörrautomatik kan ske på olika sätt, t.ex. med rörelsesensorer, armbågskontakt, fjärrkontroll eller passagesystem.
  Dörrautomatik installeras vanligtvis i dörrmiljöer med mycket persontrafik exempelvis entrédörrar till flerbostadshus, hotell, restauranger och butiker. De kan installeras både inomhus och utomhus. En dörrautomatik är en viktig del i handikappanpassningar eftersom de underlättar passagen för funktionshindrade människor.
  Vi hjälper Er gärna att välja rätt dörrautomatik efter Era unika behov. Det kan handla om nyinstallation, sevice eller utbyte av en befintlig automatik som slutat fungera. Södermalms Lås är auktoriserade samarbetspartner till Geze dörrautomatiker. Vi arbetar även med dörrautomatiker från Record, Assa Abloy, Dormakaba och Tormax i hela Stockholm.

  Dörrstängare
  En dörrstängares uppgift är att dra igen dörren efter att någon passerat ut eller in. En dörrstängare kan med fördel kombineras med både kodlås och elslutbleck, och i många fall är detta fullt tillräckligt för att dörrmiljön ska uppnå önskad funktion.
  Södermalms Lås installerar nya dörrstängare samt sköter service och underhåll på befintliga stängare. Vi arbetar med ledande tillverkarna av dörrstängare till exempel: Dormakaba, Geze och Assa Abloy.

  Hur kan vi hjälpa dig

  För snabba serviceärenden använd vårt formulär

  Skriv till oss

  Få en prisuppskattning direkt

  Vill du få ett prisförslag på vad det kostar att byta eller reparera ditt lås? Fyll i vårt formulär på 3 minuter så skickar vi ett prisförslag till dig direkt.

  Kontakta oss >