schedule

Kontor 8.00-17.00

Butik 8.00-18.00 lördag 11-14

phone_in_talk

08 640 65 00

mail_outline info@sodermalmslas.se
 • Kontakt
 • Tjänster

  Lås

  Lås för alla miljöer

  Södermalms Lås utför service, installation och underhåll på alla typer av lås i alla typer av fastigheter och miljöer. Det kan handla om allt ifrån låsbyten och kompletteringar i äldre låssystem till kompletta låsentrepenader i samband med nybyggnation och renovering.

  Låssystem

  Mekaniska låssystem
  Det mest traditonella grundskyddet i en inbrottssäker fastighet är ett mekaniskt låssystem med vanliga nycklar. Vi erbjuder juridiskt kopieringsskyddade låssystem. Det är uppbyggt med ett antal låscylindrar med tillhörande nycklar. Låssystemet kan vara gruppindelat med huvudnycklar, grupphuvudnycklar och nycklar som endast ska fungera i enskilda cylindrar. Allt för att styra tillträdet i fastigheten.

  Elektromekaniska låssystem
  Är ett system där man kombinerar mekaniska och elektroniskasystem i samma cylindrar.
  Man låser upp med hjälp av mekanik men styr behörigheten elektroniskt.

  Överflytt av låssystem:
  Vill Ni flytta över ert befintliga system till oss? Kontakta vår systemansvarige Markus Moritz på markus@sodermalmslas.se så hjälper han er på ett smidigt och enkelt sätt.

  Markus är även behjälplig om ni har andra frågor kring nyckelsystem och bokar gärna in ett möte för en kostnadsfri konsultation.

  Kodlås
  Kodlås är en en modern och relativt enkel lösning. Man slipper borttappade nycklar och tidskrävande nyckelhantering. Våra tekniker kan göra en snabb och enkel installation som är lätt att underhålla.

  Säker hantering och tillverkning av nycklar

  En säker nyckelhantering är en förutsättning för att ett låssystem ska ge det avsedda inbrottsskyddet. Nyckelhanteringen innefattar både nyckeltillverkning, nyckelförvaring och kontroll på in- och utlämningar av nycklar.

  Nyckeltillverkning i vår butik
  Vi tillverkar i princip alla sorters moderna nycklar. Nyckeltillverkningen sker i moderna datorstyrda fräsmaskiner som mäter med laserteknik för högsta möjliga precision. Vi har även ett unikt lager med gamla nyckelämnen och en gedigen kompetens att tillverka äldre nycklar för hand.

  • cylindernycklar
  • tillhållarnycklar
  • kassaskåpsnycklar
  • bilnycklar
  • cykelnycklar
  • specialnycklar
  • möbelnycklar

  Läs mer om vår butik >

  Europeiska högsäkerhetslås

  Det blir allt vanligare med säkerhetsdörrar bestyckade med högsäkerhetslås från marknadsledande internationella tillverkare. Södermalms Lås AB är auktoriserad servicestation för samtliga av de vanligast förekommande fabrikaten i Europa.

  Vi arbetar regelbundet med lås och beslag från Mottura, Claves och Torterolo, där vi utför både auktoriserad service och nyinstallationer.

  Mottura

  Mottura Serrature di Sicurezza S.p.A. är en utav Europas ledande tillverkare av lås och säkerhetsprodukter. Mottura är kända för sin höga kvalitét och sina avancerade tekniska innovationer.

  Som enda låssmed i Norden är vi certifierade medlemmar i Mottura Club. Detta innebär att vi tillhandahåller samtliga produkter och servicedetaljer i Motturas sortiment. Vi är specialister på både Mottura tillhållarlås och Mottura cylindrar. Södermalms Lås erbjuder auktoriserad service, nymontage och låsbyten av de italienska högsäkerhets låsen i hela Stockholm. I vår säkerhetsbutik på Bondegatan 1, mitt i centrala Stockholm, tillverkar vi samtliga Mottura nycklar. Vi kopierar både nycklar till cylindrar med nyckelkort samt axnycklar till Mottura tillhållarlås.

  Tillverkning av nycklar i patenterade låssystem

  I juridiskt kopieringsskyddade låssystem finns det alltid ett behörighetsavtal mellan oss, systemägaren (ofta fastighetsägaren) och låstillverkaren (t.ex. ASSA, Kaba, Dorma). Som licensierad servicestation till låssystemet har vi ensamrätt till det nyckelämne som nycklarna i systemet tillverkas av. I ett juridiskt kopieringsskyddat låssystem får man alltså inte kopiera nycklar hos någon annan låssmed.

  Alla nycklar i ett juridiskt kopieringsskyddat låssystem registreras enligt avtalade dokumentationskrav. Nycklarna lämnar vi endast ut enligt de krav på nyckelkontroll som är definierade i låssystemet. Behörigheten hos beställaren kontrollerar vi noga utifrån vad som är avtalat för varje unikt låssystem.

  Rekvisitioner
  För att vi ska kunna tillverka nycklar i ett system som vi har hand om krävs en korrekt ifylld rekvisationsblankett. Den skriver ni ut, fyller i, scannar och mailar oss så kan nycklarna hämtas ut i vår säkerhetsbutik efter 3 arbetsdagar.

  Ladda ner rekvisationsblankett

  Kopiera nycklar
  Har ni nycklar som inte är skyddade i ett juridiskt kopieringsskyddat låssystem kan vi kopiera dessa i våra butiker utifrån nyckelkod eller befintlig nyckel.

  Säker nyckelförvaring
  En nyckel i orätta händer kan orsaka stor skada. Om en nyckel på drift används vid ett inbrott täcks normalt sett inte skadorna av försäkringen. Nycklar ska därför hanteras som värdeföremål.
  Förvarar ni nycklar hos er rekommenderar vi att de hålls inlåsta i ett godkänt nyckelskåp. Vi erbjuder nyckelskåp i många storlekar och modeller. Det finns även helt elektroniska nyckelskåp som ger er fullständig kontroll på in- och utlämning av nycklar.

  Relaterade dokument

  Rekvisitionsblankett

  Ladda ner

  Hur kan vi hjälpa dig

  För snabba serviceärenden använd vårt formulär  Få en prisuppskattning direkt

  Vill du få ett prisförslag på vad det kostar att byta eller reparera ditt lås? Fyll i vårt formulär på 3 minuter så skickar vi ett prisförslag till dig direkt.

  Kontakta oss >