schedule

Kontor 8.00-17.00

Butik 8.00-18.00 lördag 11-14

phone_in_talk

08-6406500

mail_outline info@sodermalmslas.se
Kontakta oss

Vad behöver ni hjälp med? - För snabbast kontakt och åtgärd

Serviceformulär

Offertförfrågan, upphandlingar, servicekontrakt, RAM-avtal och övrigt

Kontakta oss
                phone_in_talk

08-6406500

 • Kontakt
 • Inbrotten ökar i Stockholm under sommaren

  Under sommaren ökar antalet inbrott och skadegörelse markant.
  Nedan följer lite tankar kring varför det är på det viset samt lite tips på vad man kan göra för att förhindra det.

  Jag tror att det varma vädret samtidigt som dygnet har fler ljusa timmar, gör att exempelvis fler kriminella missbrukare driver runt i städer och tätbebyggda områden.
  Ofta gör tillfället tjuven i dessa situationer och så fort tillfället ges slår de till.
  Självklart passar de även på när boende är bortresta på weekendresor och sommarsemestrar.
  Antalet kriminella ligor som är aktiva i Stockholmsregionen är också betydligt högre under sommarhalvåret.
  Det förekommer även mycket ”rekande” där dessa kriminella är väldigt observanta och upptäcker brister i säkerheten. Det kan handla om avsaknaden av brytskyddsförstärkningar, tidigare ej åtgärdade inbrottsförsök eller en felinställd dörrautomatik som är öppen lite för länge.

  Det finns väldigt mycket man kan göra för att förekomma olustiga inbrott.
  I grund är det väldigt viktigt att förstå att de kriminella alltid kan ta sig in. Vårt arbete inom lås och säkerhet handlar om att sälja tid. Det innebär att desto längre tid det tar att ta sig in i en fastighet eller lägenhet, desto mindre sannolikt är det att dessa tjuvar lyckas eller ens försöker.
  Några enkla tips kan vara:
  – Byt portkod ofta, en kod som har använts för länge har fått alldeles för stor spridning och ökar springet i fastigheten.
  – Åtgärda upptäckta inbrottsförsök omgående. Har buset varit och brutit på en dörr är det betydligt lättare att ta sig in vid nästa tillfälle. Då kan det även vara läge att förstärka brytskyddet.
  – Har ni vred på insidan av lägenhetsdörren och även en brevlåda på samma dörr är det en god investering att installera en vredkåpa över vredet.
  Tänk även på att låsa båda över och underlås. Saknas dubbel låsning kan det vara smart att montera ett extra lås.
  – Tänk på att alltid ha koll på antalet nycklar som finns till fastigheten eller lägenheten.
  Är det exempelvis en BRF eller företag med ett juridiskt skyddat låssystem kan det vara en god idé att inventera igenom systemet och eventuellt byta ut det.
  Gäller det en lägenhet så är det enkelt att byta ut den befintliga cylindern mot en ny kopieringsskyddad. Det innebär att Ni får nya nycklar och att det vidare krävs en säkerhet för att få göra nya kopior.
  Det är alltid skönt att veta att exempelvis en utlånad nyckel till en hantverkare eller städpersonal, ej kan kopieras vidare.
  Har man aldrig bytt ut cylindern / tillhållarlåset sen lägenheten införskaffades, samtidigt som den saknar kopieringsskydd, är denna tanke riktigt skrämmande.

  Vi vill avsluta med att poängtera vikten i att alltid anlita en SLR-auktoriserad låssmed som Södermalm Lås. Det är otroligt mycket bedragare i branschen.

  Det är alltid bra att vara förutseende. Kontakta oss gärna för en kostnadsfri okulär besiktning av skalskyddet i Er fastighet.

  Vi kan vara riktigt snabba på plats, både för föreningar, privatpersoner och företag.
  Södermalms Lås erbjuder kompletta lösningar inom lås och säkerhet.
  Våra tekniker sätter alltid Ert behov i fokus och kommer gärna med förslag på åtgärder som Ni kanske inte alltid har tänkt på.
  Vi har tekniker i tjänst i hela Stockholm, hela sommaren.

  Glad sommar!

  / Jimmy Svensson