schedule

Kontor 8.00-17.00

Butik 8.00-18.00 lördag 11-14

phone_in_talk

08-6406500

mail_outline info@sodermalmslas.se
Kontakta oss

Vad behöver ni hjälp med? - För snabbast kontakt och åtgärd

Serviceformulär

Offertförfrågan, upphandlingar, servicekontrakt, RAM-avtal och övrigt

Kontakta oss
                phone_in_talk

08-6406500

 • Kontakt
 • Butiken

  Samtliga produkter inom lås och säkerhet

  I vår säkerhetsbutik på Bondegatan 1 har vi ett komplett sortiment av lås- och säkerhetsprodukter. Här har vi även en utställning av brandklassade säkerhetskåp, värdeförvaringsskåp och kassaskåp.

  Nyckeltillverkning
  I butiken tillverkar vi i princip alla sorters moderna nycklar. Nyckeltillverkningen sker i moderna datorstyrda fräsmaskiner som mäter med laserteknik för högsta möjliga precision. Vi har även ett unikt lager med gamla nyckelämnen och en gedigen kompetens att tillverka äldre nycklar för hand. Södermalms Lås är auktoriserade tillverkare av nycklar från Assa Abloy, Dormakaba, Mottura, Evva, Alfa, Gege, Abus, Torterolo, FAS, Trioving, Anchor och Best.

  • Cylindernycklar
  • Tillhållarnycklar
  • Systemnycklar
  • Kopieringsskyddade nycklar
  • Kassaskåpsnycklar
  • Vapenskåpsnycklar
  • Bilnycklar
  • Cykelnycklar
  • Specialnycklar
  • Möbelnycklar
  • Motturanycklar
  • Torterolonycklar

   

  Hänglås

  Vi på Södermalms Lås har hänglås för alla ändamål. Från enkla hänglås med kombination till gymskåp och resväskor till certifierade hänglås av högsta säkerhetsklass. I vår säkerhetsbutik har vi även ett brett utbud av säkerhetsklassade kättingar och hänglåsbeslag.

  Alla våra klassade hänglås med kan fås i lika låsningsgrupper, olika låsning eller i huvudnyckelsystem. Det är också fullt möjligt att kombinera hänglås ur olika säkerhetsklasser i samma system eller låsningsgrupp alt. kombinera dessa med våra skåplås.  Det finns även en mängd olika kombinationer av bygelhöjder, ytbehandlingar och i väderskyddat utförande Våra oklassade hänglås kan både fås i lika låsningsgrupper eller olika låsning.Enligt regelverket i SSF014 indelas hänglås i fem hänglåsklasser, 1 -5, där hänglåsklass 5 är den högsta. Ett lås certifierat i en högre klass uppfyller alltid kraven i lägre klass.

  • Hänglås Klass 5 –  Extra kraftiga hänglås för extremt hög säkerhet. Lämpliga för låsning av exempelvis containers, entrepenadmaskiner och militära anläggningar.

  • Hänglås klass 4 – Extra kraftiga hänglås för mycket hög säkerhet. Lämpliga för låsning av exempelvis containers, lagerlokaler och grindar.

  • Hänglås Klass 3 – Kraftiga hänglås för hög säkerhet. Lämpliga för låsning av exempelvis båtar med vikt över 200kg, motorcyklar, mopeder och vägbommar.

  • Hänglås klass 2 – Kraftiga hänglås för normal säkerhet. Lämpliga för låsning av exempelvis båtar med vikt under 200kg, källar- och vindsförråd.

  • Hänglås klass 1 – Mångsidiga hänglås lämpliga för låsning av exempelvis klädskåp, mätarskåp, säkerhetsbrytare och verktygslådor.

  Vi samarbetar med samtliga marknadsledande tillverkare av hänglås så som Abus, Anchor och Assa Abloy. Södermalms Lås är en auktoriserad fullservicestation till Anchor Lås. Anchor Lås AB med anor från 1800-talet tillverkar sina produkter i egen regi i Eskilstuna av svenskt stål. Det är en  svensk tillverkare av hänglås som står för hög kvalitet, bättre leveransservice och mindre miljöpåverkan, både när det kommer till den egna produktionen och de kortare transporterna. Som auktoriserad Anchor fullservicestation tillhandahåller vi samtliga produkter och tillverkar alla olika nyckeltyper. Vi utför även komplett service och anpassar hänglås efter alla olika cylindertyper som exempelvis  skivcylinder, ovalcylinder, snowmancylinder, europacylinder och enklare stiftcylinder. Kontakta oss direkt om ni behöver rådgivning eller har frågor kring produkterna så hjälper vi dig!

   

  Stöld – och brandsäkra kassaskåp
  Södermalms Lås AB erbjuder säkra skåp för alla behov, i alla olika storlekar och prisklasser.
  Många skåp kan på det yttre se likadana ut, men skillnaden i uppbyggnad och prestanda kan ändå vara som mellan natt och dag. Vissa skåp kan ge ett fullgott skydd mot inbrott, medan de inte ger något skydd alls mot brand, och vice versa. Samtidigt finns det också många skåp som ger ett mycket gott skydd mot bägge dessa faror, men till ett något högre pris. Rådgör gärna med oss för att hitta ett lämpligt skåp och förvaringslösning för just Dina behov.
  Södermalms Lås AB har ett nära samarbete med de ledande svenska tillverkarna av säkerhetsskåp, Robur och Secura. och vi kan därför alltid tillhandahålla ett bra och prisvärt skåp, oavsett vad som behöver låsas in.
  Kassaskåp är ett vanligt förekommande samlingsnamn för olika typer av skåp som används för värdeförvaring.
  Vi säljer och monterar exempelvis:

  • Brandklassade dokumentskåp, arkivskåp, hurtsar och hängmappsskåp.
  • Stöldfördröjande säkerhetsskåp för enklare förvaringsbehov.
  • Inbrottsklassade säkerhetsskåp, laptopsskåp, serverskåp, deponeringsskåp, vapenskåp och värdeförvaringsskåp
  • Datamediaskåp som skyddar exempelvis hårddiskar och USB-minnen vid brand.
  • Nyckelförvaringsskåp

  Vi har även möjlighet att ta fram speciallösningar vid behov.

  I vår säkerhetsbutik på Bondegatan i Stockholm har vi en utställning av brand- och säkerhetsskåp.
  Kom gärna förbi om ni vill känna och klämma eller bara behöver lite rådgivning.
  Har ni glömt koden eller tappat bort nyckeln till ert befintliga kassaskåp så hjälper vi er gärna med låsöppningar av säkerhetsskåp så kallade kassaskåpsöppningar i hela Stockholm.
  Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er till en säkrare förvaring.

  Brandskydd
  Att vara ordentligt förberedd när olyckan är framme kan vara guld värt. Södermalms Lås hjälper Er att brandsäkra ert hem, fastighet eller företag.
  I vår säkerhetsbutik har vi designade snygga brandsläckare och brandfiltar.
  Vi säljer även olika typer av brandvarnare

  Öppettider

  Måndag - Fredag: 08:00 - 18:00

  Lördag: 11:00 - 14:00

  Söndag: Stängt

  Hur kan vi hjälpa dig

  För snabba serviceärenden använd vårt formulär

  Skriv till oss